Здравословно телешко "Ориент"

ПРОДУКТИ

Кое е вашето любимо месо?
Едно от най-любимите ми е телешко, но не винаги ми остава време да го сваря добре и да го мариновам, нужно си е време и подготовка, а сигурно и вие като мен винаги бързате за някъде или времето ви пристиска. Истинско удоволствие е да ви дам решение за този проблем и това е невероятното телешко в собствен сос на Woods foods... Ферма Странджа са подготвили грижливо този продукт специално за мен и хората, които обичат вкусни, качествени  и органични продукти.
С тези меса храната се приготвя бързо, с лекота, а следвайки рецептите ми, вкусът става уникален, запомнящ се. Оставя приятно усещане на всички сетива.
А какво е нужно освен буркан телешко месо, можете да видите в рецептата тук!

1 буркан телешко в собствен сос от планинско-пасищно отглеждани животни- ферма Странджа- Woods foods;
2 с.л. Био Мед / Organic Honey- bouquet/ Woods Foods;
1 бр. морков;
2 бр. гъби печурки;
1 бр. зелена пиперка; 
3 склидки стар чесън; 
100 мл. червено вино;
Лют червен пипер;
Хималайска сол или морска;
Черен пипер.

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме всички зеленчуци на дребно. Морковите и пиперката се нарязват на жулиен, гъбите на четвъртинки и на филийки. Телешкото месо се отцежда от соса и се накъсва, поръсва се с подправките/сол, ч. пипер, лют пипер/ и двете лъжици мед. Разбърква се добре и се залива с виното, а купата се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилника да престои и да се маринова. Оставя се да почине 2-3 часа, ако решите да направите рецептата с телешко месо, което не е от буркан, е нужно първо да го сварите добре и да престои в маринатата една нощ, за да стане крехко. След като месото е готово мариновано се изсипва в тиган и се приготвя докато виното изври. Поднася се върху канапе от лаваш.

Към тази рецепта се поднася с две гарнитури- салати.

1. Мариновани краставици.
Обелваме и нарязваме краставицата на филийки. В купичка разбъркваме чаена лъжица мед на ферма Странджа, сока от парче лимон, 1 ч.л зехтин, 1ч.л. песто и 1/2 ч.л горчица. Всичко се разбърква добре и краставиците се овалват в сместа и се оставят за малко да поемат от вкусовете, отцеждат се от маринатата и се поставят в чинията до ястието.

2. Морковена салата.
3-4 моркова се настъргват и се поставят в купа, поръсват се със суров сусам и сурови слънчогледови или тиквени семки. Овкусяват се със сока от парче лимон, зехтин, черен и/или бял пипер и хималайска сол. Разбъркват се добре и се поставят като втора гарнитура към порцията с телешко!

Добър апетит и приятно забавление в кухнята! Гответе и похапвайте органични продукти от Ферма Странджа! Всичко, което опитах е повече от прекрасно и силно препоръчвам! Направете своята поръчка още днес и със сигурност няма да сгрешите, който и от продуктите да изберете!

Х.О.Х.О. и до следващата седмица! Не забравяйте, че здравословният живот е сигурен път към здравето и добрата фигура!


Автор Ирина Цветкова