Възможно ли е отслабване с кафе?

Без много ограничения, но с много кафе – може би това е диетата, която сбъдва мечтите ни.

Кафето е една от най-обсъжданите теми в уелнес сферите. За него се твърди, че в големи количества може да ни навреди, но е вярно, че може и да ни въздейства благоприятно.

Независимо от противоречивите мнения по въпроса, факт е, че кафето често е използвано като ефективен помощник за диетите. Важно е да научите как да впрегнете в действие позитивните характеристики на любимата си напитка. Ще ви дадем полезни съвети как да влезете във форма с помощта на кафето.

Изследвания показват, че две чаши кафе на ден, след спазването на диета, поддържат теглото. Експертите установили, че кафето помага при отслабване не само като ускорява метаболизма, а и като потиска желанието за хранене. Благодарение, на което тялото изгаря поне 200 калории на ден! Според специалисти добра идея е да заменяме едно от междинните си хранения с чаша от ароматната напитка.

Откажете се от захарта и сметаната. Това е очевидна, но изключително ефективна техника за сваляне на килограми с кафе. Добавянето на големи количества сметана и захар към кафето може да му даде калоричното съдържание на шоколадов бонбон или повече. Ако не можете изцяло да привикнете към черно кафе, опитайте да използвате обезмаслено мляко и подсладители без захар.

Опитайте кафе след вечеря, за да намалите апетита. Едно от положителните качества на кафето е неговата способност да потиска апетита. Поради тази причина, може да пиете кафе (за предпочитане безкофеиново) след вечеря. Това може да ви помогне да намалите желанието за десерт или среднощна закуска преди сън.

Пийте кафе около час преди тренировка. Приетото количество кафе преди тренировка може да увеличи вашата енергия и издръжливост, които ще ви помогнат да направите по-ефективна и целенасочена тренировка. Кафето ще ви помогне също да се справите с болката в ставите и мускулите.

Приемайте кафето с обилно количество вода. Кафето е естествен диуретик за много хора, и води до загуба на повече течности. STAY HYDRATED, като пиете чаша вода с всяко кафе.

Не бива да пренебрегваме факта, че хората, страдащи от ниско кръвно и тези, които изпитват чест проблем със силно и ускорено сърцебиене, не трябва да приемат повече от две чаши кафе на ден. В тези случаи, препоръчваме консумацията на зелено кафе. За разлика от обикновеното, неговите зърната са в сурово състояние, поради което не оказва неблагоприятно влияние върху организма. При наблюдение на хора, които страдат от затлъстяване и приемат по 5 пъти дневно екстракт от зелено кафе  - намалят значително теглото си.

В чистия си вид – без добавена захар и допълнителни овкусители, кафето подпомага поддържането на добра форма. Въпреки това не забравяйте, че здравословното хранене и активния начин на живот са ключов фактор към постигането на желаните резултати.

 

 

 

Photo by Natanja Grün on Unsplash