Вкусният начин да намалим апетита си

В навечерието на празниците  и изобилието от изкушаващи ястия около нас е много трудно да спазваме режима или диетата си. Затова има малки хитрини и полезни напитки, които могат да ни спестят излишните калории и да ни предпазят от прекаленото хапване!

Препоръчаме ви да изпробвате кленовата вода – тя се извлича от канадските кленови дървета, без да нарушава целостта им (за разлика от кленовия сироп). Освен че ще ви спечели със сладки си вкус, ще ви впечатли с минералите и полезните вещества, които съдържа: цинк, калций и магнезий. Те са необходими за правилното функциониране на организма и оттам на метаболизма.

Вкусната напитка ще утежни диетата ви само с 30 калории, а ще спести ненужните килограми. С консумацията ѝ ще чувствате глад по-рядко и така съответно ще намалите калориите, които приемате и ще се отървете от досадните килограми.

Хубавото на тази напитка е, че по време на извличането й цялостта на дървото не бива нарушавана, както е при кленовия сироп.

Кленовата вода е особено подходяща за хората, които се борят с висока кръвна захар, защото само със 7 грама захар на една препоръчителна доза, напитката помага да намалим желанието си за сладко и цялостно потиска апетита.

Същевременно с това редица изследвания потвърждават, че кленовата вода подобрява храносмилането и намаля риска от ракови заболявания, благодарение на високото съдържание на антиоксиданти.

Научни изследвания са установили, че кленовият сок съдържа 46 основни хранителни вещества. Този диапазон на витамини, минерали, амино- и органични киселини, пребиотици и полифеноли прави кленовата вода идеална за утоляване на жаждата на тялото ви.

Тази напитка е подходяща и за след тренировка, защото има способността да възстанови нормалните нива на електролитите в организма.

Прочетете за ползите и от кленовия сироп тук

 

Photo by bruce mars on Unsplash