Вкусен начин да влезем във форма

Протеиновата диета е за тези, които искат да елиминират излишните килограми, но без да се лишават от риба и месо.

Хората, които прибягват до диета за отслабване, вероятно знаят колко болезнено е гладуването. Освен болезнено, гладуването е и изключително вредно за целия организъм, но и  безрезултатно, защото след края на диетата, свалените килограми се качват мигновено отново. Ако не искате да преминавате през гладуване, но да отслабнете, то една добра протеинова диета е точно за вас.

Основният компонент на протеиновата диета е, както можете да се досетите от името – продукти, с високо съдържание на протеин. Разрешено е приемът на някои плодове и зеленчуци, но храната в храната не трябва да има почти никакви въглехидрати и мазнини. Тялото започва да използва само протеина, който сме приели и така изпада в процес на загуба на тегло и килограми. Препоръчително е да приемате и качествен чай, който да подпомогне забързването на метаболизма.

В едно примерно меню на протеиновата диета могат да се включат храни с високо съдържание на протеин и други, богати на белтъчини. В рамките на няколко седмици ще забележите видими резултати, а ако съчетаете режима и с висока физическа активност, ще постигнете дългосрочен ефект. При тренировки няколко пъти в седмицата ще ви бъдат нужни повече протеини и аминокиселини.

Протеинът е най-важното хранително вещество за отслабване и постигане на добре изглеждащо тяло. Високият прием на протеин, доказано ускорява метаболизма, намалява апетита и повлиява положително върху хормони, които са тясно свързани с регулацията на теглото.

Протеинът ще спомогне в отслабването и загубата на мазнини дори в най-проблемните области чрез много на брой действия и механизми.

 

Ето и списък с храни, с които можете да си набавите повече протеин.

 

Растителни източници:

  • Бобови култури;
  • Ядки;
  • Житни култури;
  • Семена.

 

Животински храни:

  • Месо и месни продукти – пилешко, телешко, свинско;
  • Яйца;
  • Риба и морски дарове;
  • Мляко и млечни продукти.

 

Консумацията на висококачествени месни продукти е от голямо значение за всеки режим или диета. Бихме препоръчали да опитате  продуктите на Woods Foods - гарантирано качество за чисто и вкусно месо, получено по един изцяло природосъобразен начин!

Техните разнообразни предложения са изключително подходящи за активни хора и професионални спортисти, които искат да поддържат или да постигнат по-добра форма!

Можете да поръчате своя фит пакет от Woods Foods с отстъпка само на www.grifa.bg

 

 

Photo by Sebastian Coman Photography on Unsplash