Витамини и минерали, от които се нуждаем през есента

При настъпването на есента и зимата всеки от нас има своите малки трикове за подсилване на имунната система. Някои консумират повече лимони и мед, докато други се доверяват на хранителните добавки, обогатени с витамини и минерали.

Споделяме кратък списък на най-необходимите за настоящия сезон и предстоящата зима. Те ще ви помогнат да засилите имунитета си и да бъдете в добро здраве.

Витамин C - този витамин е един от най-важните, които не само спомагат за изграждане на защитните сили на организма, но и намалява продължителността и тежестта на симптомите. Витамин C действа като мощен антиоксидант. Играе важна рокля в синтеза на колаген, който от своя страна е важен за красотата и младостта на кожата.

Селен - селенът е основен елемент, който изгражда част от ензимите, които защитават организма от уверждане. Като антиоксидант, засилва имунната система и се смята, че намалява риска от появата на някои видове рак. Добри източници на селен са орехите, бразилския орех, рибата, червеното месо, зърнените култури.

Желязо - желязото е важен елемент, който спомага образуването на червени кръвни клетки, изгражда защитата на организма и подобрява вида на кожата. Когато на оргнизма не му липсва желязо, човек се чувства енергичен, бодър и жизнен. Хранителни източници на желязо са червеното месо, зърнени храни, яйца, боб, леща и сушени плодове.


Витамин А - витамин А е важен за тъканите, необходим за растежа и развитието, както и за здравето и красотата на кожата. Също така укрепва имунната система и поддържа доброто зрение. Хапвайте повече мляко, яйца, зелени листни зеленчуци, манго, кайсии, домати, моркови и мазни риби.

Движение и енергиен баланс

И не забравяйте, че с балансиран хранителен режим можете да увеличите устойчивостта на тялото си към инфекциозни заболявания. Освен това, с подходящия подбор на продукти и приготвянето на нискомаслена храна, можете да избегнете и натрупването на излишни килограми. А най-важното условие за постигането на добър енергиен баланс през есента е движението.

Препоръчваме да разгледате витамините, които предлагат Балев Био Маркет, за да сте сигурни, че ще получите най-добрата грижа за тялото си!

 

 

Photo by Pineapple Supply Co. on Unsplash