Ползите от джинджифила

Ако се доверявате предимно на природата и се опитвате да използвате преди всичко нея,  за да се поддържате във форма и да справяте с малки неразположения - добавете чая от джинджифил към колекцията си от полезни чайове за спешни и не толкова спешни случаи!

Нека да  разгледаме ползите и въздействието на джинджифила върху човешкия организъм.

 

Намалява болката

Чаят от джинджифил или добавките с джинджифил са истинско спасение за хората с висока физическа активност и за тези, които спортуват редовно. Ежедневното пиене на джинджифилов чай намалява мускулните болки с около 25% и помага за възстановяването на мускулите след тренировка.

 

Дамите ще оценят и способността му да намалява болката по време на менструален цикъл. Вместо да взимате обезболяващи, запасете се с чай от джинджифил и пийте по една – две чаши дневно.

 

Има противовъзпалителен ефект

Джинджифилът е богат на джинджерол. А джинджеролът е онази вълшебна съставка с противовъзпалително действие, която дава отлични резултати при хора, страдащи от ревматоиден артрит, подагра, остеоартрит, болки в колената. Редовната консумация на джинджифил облекчава болките им и помага да запазят и подобрят своята подвижност.

Чай от джинджифил или добавки джинджифил се препоръчват и на спортистите, за да ги предпазят от болки в колената и подуване.

 

Ускорява метаболизма и потиска апетита

Джинджифиловият чай се препоръчва на хора, които страдат от запек или често имат газове. Той ускорява метаболизма, повишава температурата на тялото и потиска апетита. Чувствате се по-енергични и жизнени без да сте се натоварили с много допълнителни калории.

 

Успокоява стомаха

Джинджифилът е най-ефективното средство за борба с морската болест и против гадене при ранна бременност, като е безвреден за плода. Ако ви предстои пътешествие по вода, заредете се с чай от джинджифил. Действа по-добре и по-бързо от всякакви хапчета.

 

Помага при настинка и грип

Ако усетите, че се разболявате, побързайте да си направите чай от джинджифил. Може да му добавите мед и лимон, може да го пиете без подсладител, зависи от индивидуалните предпочитания на всеки.  Ще ви затопли и ще облекчи болките в гърлото ви.

Не чакайте да се появят оплаквания, за да започнете да се грижите за себе си. Създайте си навик вместо тонизиращи напитки да пиете по една чаша джинджифилов чай дневно. Например след обяда. Ще подобрите храносмилането си, ще се почувствате освежени и заредени с енергия.

 

Може да си вземете чист джинджифилов чай или да пробвате някоя интересна комбинация от джинджифил и плодове и/или билки.

 

Ние предлагаме:

  • класически чай от джинджифил;
  • чай от джинджифил и мента (ментата също има успокояващо и освежаващо действие; препоръчваме ви тази комбинация, ако имате проблеми със стомаха);
  • чай от джинджифил и ябълка – особено ароматно и вкусно съчетание; ябълката също облекчава артритни болки, предотвратява някои възпалителни процеси и потиска апетита;
  • билков чай с джинджифил;
  • зелен чай с джинджифил – помага при регулиране на килограмите и физическо натоварване.

 

Photo by rawpixel on Unsplash