Подходящото спортно облекло мотивира за тренировки

Прекарвайки времето си в уютната домашна обстановка, е възможно мотивацията за тренировки напълно да отсъства в сравнение с преди. Това обаче изобщо не трябва да ви обезкуражава, защото има доста просто решение на този проблем.

Тайната се крие в... подходящите дрехи. Учени смятат, че само обличането на спортен екип действа мотивиращо на ума и прави тренировката по-ефективна. Те наричат този феномен „enclothed cognition“, който означава, че хората претърпяват психични промени, когато те носят определени елементи от облеклото. Носенето на спортен екип значително увеличава мотивацията за тренировки. Преди да започнете домашните упражнения се облечете сякаш отивате на фитнес.

„Dress for success” или „Обличайте се в името на успеха“ е фраза, която  не се използва само в бизнеса – употребата ѝ в контекста на спорта става все по-честа.

Тенденцията спортното облекло да се налага като мода се развива от няколко години. И към днешна дата това течение продължава да се развива като лъскав, минималистичен и луксозен тренд, достатъчно развит да създава нови интерпретации, които размиват границите между ежедневното и активното облекло.

Благодарение на спортната мода се появиха безкрайните комбинации между стил и удобство. Дизайнери непрекъснато търсят най-подходящите кройки, материи за различните спортове и успяха да наложат новите тенденции сред активно спортуващите.

Вниманието, което се отделя на екипировката не е случайно – комфортът по време на тренировка създава допълнителна мотивация при спортуващите и е много важна предпоставка за постигането на добри резултати. Визията на спортното облекло е особено важно за хората, които са превърнали спортуването в начин на живот, тъй като чрез него те изявяват и своята индивидуалност.

Важно е човек да има самочувствие докато спортува и един от факторите за това е да изглежда добре по време на тренировка. Затова е хубаво моделите и цветовете на спортния екип да се подберат съобразно индивидуалния вкус и при отчитане на последните модни тенденции. Да, и при спортните дрехи има мода, а производителите са се погрижили да задоволят широк спектър от вкусове.

Максималната практичност е водеща в дизайна на спортните дрехи. Облеклото не бива да затруднява характерните движения и трябва да предпазва от контузии. Именно в този дух е създадена колекцията на спортен бутик Trinaiset - клинове в 13 страхотни дизайна, които носят посланието, че спортът е в основата на здравословния начин на живот и облеклото е стимул да тренирате с удоволствие и вдъхновение.

Новите придобивки винаги  влияят положително на дамите. Поръчайте си нов спортен аутфит от Trinaiset с намаление, за да се чувствате по-добре и по-мотивирани!

 

 

 

Photo by Angelos Michalopoulos on Unsplash