Няколко стъпки да се сдобием с по-слабо лице

Много жени мечтаят за по-слабо лице и по-изразителни черти. Често някои от тях прибягват и до естетически интервенции, които не във всеки случай са решение и необходимост.

Има малки трикове, упражнения и начин на хранене за справяне със ситуацията и постигане на желаните резултати.

Ако и вие сте сред дамите, които имат пълничко лице или двойна брадичка, може да вземете нещата в свои ръце. Вярно е, че няма начин да намалите мазнините само в едно място, но ако включите следните практически съвети в ежедневието си, не само ще въведете тялото си в най-добра форма, но и това ще се отрази на лицето ви!

 

Хранене и движение

Ако сериозно искате да елиминирате мазнините в бузите, трябва да наблегнете на кардиото. Изберете интервалните тренировки, при които се редуват периоди на упражнения с бърз темп с бавни.

Намалете значително захарта и солта в менюто си. Ако консумирате повече от тези две съставки е много възможно да задържате вода и в областта на лицето.

Пийте много вода

Това е най-добрият начин да се пречистите от токсините и мазнините натрупани в лицето ви. Ако намалите и приема на сол (или много солени храни), организмът ви ще може да изхвърли непотребните отпадни вещества.

Освен това пиенето на много вода прави кожата ви здрава, подмладена и красива.

Лицето ви ще изглежда по-слабо и красиво! Ако не обичате да пиете вода, можете да опитате да добавите лимон и джинджифил в нея или да приемате билкови чайове.

 

Правете лицеви упражнения

–  Отворете широко очите си и насочете погледа си в определена  точка. През това време стойката трябва да бъде изправена. Нека главата  бъде изправена така, че двойната брадичка максимално да се прибере. Останете така няколко секунди. След това се отпуснете и повторете упражнението още четири пъти.

–   Засмучете бузите си навътре и стойте така няколко секунди. Повторете  поне пет пъти.

–  Поемете дълбоко въздух, след което издишайте през устата. Направете упражнението четири пъти.

– Повдигнете долната устна над горната и се усмихнете широко, запазвайки позицията на устните си. Останете така не повече от 5 секунди, след което отпуснете лицевите мускули. Необходими са около 10 повторения.

 

Редовното изпълнение на упражнения и правилен подбор на храната ще ви помогне да поддържате младостта и красотата си дълго време. 

 

 

 
 
Photo by Aiony Haust on Unsplash