Конджак за ефективно отслабване

Какво представлява конджакът?

Конждакът е растение, което се отглежда в Източна и Югоизточна Азия. Той е известен с това, че е богат източник на глюкоманан, а най-широкото му приложение е, като хранителна добавка за отслабване и регулиране на холестерола.

Конджак растението има няколко потенциални ползи за здравето, повечето от които се отнасят до неговото високо съдържание на глюкоманан – естествени разтворими диетични фибри.

 

Как конджакът помага за ефективното ослабване?

Проучвания установяват, че разтворимите диетични фибри помагат на хората с наднормено тегло да се преборят с излишните килограми.  

Поради свойството си да набъбва, глюкомананът кара човек да се чувства пълноценен за по-дълго, като забавя скоростта, с която храносмилателната система се изпразва. Променя чувството на глад или пълнота, и подобрява параметрите на липиди и кръвна глюкоза.

Минимални количества прием са достатъчни, за да оставят чувство на ситост за дълго време, благодарение на което се насърчава естесвено намален прием на храна при следващо хранене. По този начин се намалява ѝ приема на калории.

Освен това, глюкомананът се различава от повечето други разтворими влакна, по това, че е изключително вискозен – спомага за намаляването на усвояването на глюкозата, липидите и аминокиселините в тънките черва, което го прави особено ефективен за отслабване.

Подобно на другите разтворими фибри, конджакът намалява усвояването на протеините и мазнините от организма.

 

Какви други ползи има за здравето?

1. Диабет

Проучвания показват, че конджак растението може да има благоприятно въздействие върху хора, страдащи от диабет. Поради свойството си да абсорбира водата в стомаха, и да оставя усещане на ситост, диабетиците, консумиращи конджак естествено избягват приема на храни, които могат да повишат нивата на кръвната захар.

 

2. Холестерол

Високият холестерол повишава риска от сърдечни заболявания и инсулт. Лекарите препоръчват водоразтворими фибри за поддържане на здравословни нива на холестерол и управление на теглото.

 

3. Запек

Приемът на глюкоманан може да помогне за регулиране на движенията на червата и предотвратяване на запек. Набъбващите му свойства правят червата по-активни и така храносмилателната система работи по-добре.

 

4. Здрава кожа

Съдържанието на глюкоманан може също да помогне на хората, които искат да подобрят здравето на кожата си.

Проучвания са установили, че глюкоманан може да осигури ползи, като локална терапия за акне, както и да подобри цялостното здраве на кожата.

 

 5. Заздравяване на рани

Освен че поддържа здравето на кожата, глюкоманан може също да помогне на тялото да ускори процесът на оздравяване на раните

 

Продуктите на Slim Pasta® съдържат брашно от конджак, което ги прави чудесно решение да поддържате ниско калорична диета, без да се отказвате от храните, които харесвате.

Slim Pasta®, Slim Rice® и Slim Noodles® ви помагат да се чувствате сити по-дълго време и спазването на хранителен режим е по-лесно. Добавяйки ги към ежедневното си меню, пристъпите на глад постепенно ще намалеят и изчезнат, правейки по-лесно отслабването с устойчиви резултати.

Продуктите са без съдържание на ГМО, глутен и захар, което ги прави изключително подходящи за вегани и вегетарианци, за хора страдащи от диабет, както и за тези, които имат чувствителност към глутен.

 

 

Photo by Daria Shevtsova from Pexels