Как алое вера помага на здравето?

Алое вера е Тропическо растение, познато от хилядолетия в медицината, известно най-вече с благоприятното си влияние върху кожата. 

Благодарение на многобройните ползи за здравето, които осигурява, приложението му широко нараства. Използва се при запек и кожни заболявания, като антиоксидант, средство за отслабване и др. Полезните свойства на растението произтичат от гела, който се извлича от листата му. В него се съдържат повечето полезни биоактивни съединения в растението, включително витамини, минерали, аминокиселини и антиоксиданти.


В днешната статия ще ви разкрием повече за чудодейните свойства на това екзотично „лекарство“.

 

 1. Може да подобри състоянието на кожата

Гелът от алое вера може да забави стареенето на кожата. Според проведени проучвания, приемането на гел от алое вера през устата увеличава производството на колаген и подобрява еластичността и хидратацията на кожата.

Също така, гелът може да лекува, ексфолира, възстановява и да осигури постоянно подхранване на човешката кожа.

 

 2Има антибактериални свойства

Алое вера е известно със своите антибактериални, антивирусни и антисептични свойства. Това е част от причината, поради която чудодейната билка може да се използва за лечение на рани, леки порязвания и/или тежки изгаряния.

 

 3. Ускорява заздравяването от изгаряния

Локалното приложение на растението, има дълга история на употреба при лечение на рани и особено на изгаряния, включително слънчево изгаряне.

Проучванията показват, че алое вера е ефективно средство за лечение на изгаряния от първа и втора степен. Установено е, че приложението му може да намали времето за зарастване на изгарянията с около 9 дни в сравнение с конвенционалните лекарства. Също така помогна за предотвратяване на зачервяване, сърбеж и инфекции.

 

 4. Грижа за зъбите

Кариесът и заболяванията на венците са много често срещани здравословни проблеми. Един от най-добрите начини за предотвратяване на тези състояния е да се намали натрупването на плака или бактериални биофилми върху зъбите.

От проведено проучване е установено, че алое вера е ефективно средство за унищожаването на бактерията Streptococcus mutans, произвеждаща плака в устата, както и на дрождите Candida albicans.

Освен това, прилагането на гел от алое вера може да ускори зарастването на афти, образувани в устата, а също ѝ да намали болката, предизвикана от тях.

 

 5. Намалява запека

Алое вера може също да помогне за лечение на запек.

Този път предимствата идват от латекса, а не от гела. Латексът представлява лепкаво жълто вещество, което се намира точно под кожата на листата.  В него се съдържат алоин, барбалоин, алое-емодин и алоектикова киселина, които имат добре установен слабителн ефект.

Противно на общоприетото схващане обаче, алое вера изглежда не е ефективно срещу други храносмилателни състояния, като синдром на раздразненото черво или възпалително заболяване на червата.

 

 6. Отслабване

Алое вера може да подобри ефективността на диета и да увеличи потенциала за отслабване.

Растението съдържа достатъчно количество витамини и минерали, които допринасят за отслабването, както и аминокиселини, ензими и стерини. Алое вера гарантира, не само поддържането на загуба на тегло, но също така подобрява усвояването на храната от организма, подобрявайки цялостното здраве, както и успеха при отслабване.

 

Тъй като няма храни, които съдържат алое вера, е необходимо то да се приема под формата на добавка или гел.

Суперхрани за здраве и красота предлагат хранителни добавки със съдържание на алое вера от изцяло натурални съставки.

AquaSource АлоеФреш подпомага ефективното храносмилане, бързото отстраняване на ненужните вещества в организма и очистването на червата. Съвършената комбинация от алое вера, джинджифил, корен от репей, келп и останалите натурални съставки, подпомага поддържането на здравословен баланс в чревната флора. За разлика от пробиотиците, АлоеФреш не засяга работата на полезните бактерии в чревния тракт. Ето затова е подходящ за постоянна употреба от хора, които имат проблеми с храносмилането, изхождането или просто искат да бъдат по-здрави.

 

Photo by Jen on Unsplash