Глюкоманан: Ефективен ли е за отслабване?

През последните години глюкомананът все повече се налага като ефикасно средство за отслабване.

Но ефективен ли е наистина? Как се бори с килограмите и заслужава ли нашето внимание, или е поредната спекулация на пазара?

Глюкоманан - какво представлява и как работи?

Глюкомананът е вид естествено, водоразтворимо диетично влакно.

Всъщност той е една от най-вискозните диетични фибри, която се отличава със своята изключителна абсорбираща способност. Благодарение на която се дължат и неговите ефекти върху загубата на тегло.

Смесвайки се с водата в стомаха, глюкомананът образува вискозно, подобно на гел вещество, което забавя освобождаването на усвоената храна в червата, и така насърчава повишена ситост.­ Това от своя страна може да намали приема на храна при последващо хранене.


Освен това глюкомананът помагат за регулирането на хормоните, участващи в контрола на апетита. Той намалява нивата на грелин - хормона на глада, като същевременно увеличава производството на хормоните отговорни за чувството на пълнота.

Глюкомананът намаля апетита и като забавят движението на храната през червата. Когато хранителни вещества като глюкоза се отделят бавно в червата, тялото освобождава инсулин с по-бавна скорост, което е свързано с намалено чувство на глад.

Също така той захранва „приятелските“ бактерии в червата. При този процес се получават късоверижни мастни киселини, които доказано предпазват от натрупване на мазнини.

 

Има ли други ползи за здравето?

В допълнение към насърчаването на загуба на тегло, добавянето на глюкоманан към диетата може потенциално да намали риска от развитие на сърдечни заболявания и диабет тип 2.

Според проучвания, глюкомананът може да намали:

  • Общ холестерол с 0,5 mmol /L
  • “Лошия” LDL холестерол с 0,4 mmol / L
  • Триглицеридите с 0,12 mmol / L
  • Кръвната захар на гладно с 0,4 mmol / L

Като водоразтворими фибри, глюкомананът също се използва успешно и за лечение на запек.


Глюкомананът е ефективна добавка за отслабване.

Но както при всяка стратегия за отслабване, той не работи изолирано. Глюкомананът може да улесни свалянето на излишните килограми, но не разчитайте единствено на него.

Необходимо е да направите постоянна промяна в начина си на живот.
Хранете се здравословно и балансирано. Спортувайте. Приемайте достатъчно вода. Наспивайте се!

За да насърчите загубата на килограми добавете продуктите на Slim Pasta® към менюто си.
Направени от био брашно от растението конджак, естествено богатото на фибри и глюкоманан, те ще направят придържането към диетата по-лесно и по-вкусно!
Без добавена захар, мазнини и въглехидрати!

 

 

 

Photo by i yunmai on Unsplash