7 съвета за поддържане на кожата през лятото

Освен повече почивки и по-добро настроение, лятото ни носи и редица нежелани проблеми с кожата. Мазната кожа става по-мазна, а сухата – по-суха.
Излагането на тялото на интензивни слънчеви лъчи, води до ускорено производство на меланинови пигменти, така ние се сдобиваме с тен, но и това кара кожата да се състарява по-бързо. Горещото време кара порите да се разширяват, което ги прави по-чувствителни към замърсявания. В резултат на по-мръсната кожа, по лицето се образуват пъпки, акне и петна.

Професионалистите от Beauty Stduio Eva споделят с нас няколко съвета за поддържане на безупречна кожа през лятото:

 

1. Включете антиоксиданти в рутината за грижа за кожата.

Инвестирайте в добър антиоксидант серум през лятото. Той не само хидратира кожата ви, но и я предпазва от увреждания. Антиоксидантът спомага да се увеличи производството на колаген и почиства вредните свободни радикали. Използването на серум е идеално решение през летните месеци за всеки тип кожа.

 

 2. Ексфолиант за здрава кожа

Използвайте скраб за лице поне два пъти седмично, за да премахнете излишната мръсотия от кожата и да предотвратите омазняване. Не забравяйте да използвате скраб, подходящ за вашия тип кожа. За по-добър ефект, ексфолирайте и устните и шията.

 

3. Носете слънцезащитен крем

Слънчевите UV-A и UV-B лъчи могат да бъдат много сурови. Освен потъмняване на кожата, те причинят и преждевременно стареене, старчески петна, фини линии и бръчки. За да предотвратите нежеланите ефекти на слънцето, използвайте слънцезащитен крем със SPF 30-50, независимо от типа на кожата.

 

 4. Избягвайте тежкия грим

Тежкият грим не позволява на кожата да диша. Ако все пак трябва да носите малко грим, вместо тежка основа и друга козметика, бихте могли да използвате тониран балсам за устни и тонизиран овлажнител.

 

 5. Не забравяйте очите, устните и краката

Винаги носете слънчеви очила, за да предпазите очите от вредните лъчи на слънцето. Използвайте хидратиращ гел за очи и балсам за устни със SPF под червилото. Нанесете слънцезащитен крем и овлажнител и върху краката си, особено ако носите отворени сандали.

 

 6. Пийте повече вода или плодов сок

Вашият прием на вода през лятото трябва да бъде минимум 2-3 литра на ден. Кокосовата вода, динята и пресният сок са друг добър начин да останете хидратирани. Приемането на повече течности помага на токсините да се отделят от тялото.

 

 7. Приемайте повече плодове и зеленчуци

Включете в храната си салати и зеленчуци като краставица и маруля - те разхлаждат тялото ви отвътре. Сезонни плодове като диня, пъпеш и цитрусовите плодове помагат кожата да се поддържа здрава.

 

Ако имате нужда от консултация с дерматолог, в Beauty Stduio Eva предлагат най-актуалните процедури, индивидуален подход към всеки клиент и преживяване, което ще запомните!

 

Photo by Ben Scott on Unsplash