Здравословен прочит на "Макарони на фурна"

ПРОДУКТИ

Здравейте, фенове на здравословното хранене!

Отново съм тук за да ви припомня, че здравословно не е равносилно на еднообразно или безвкусно, а напротив. С рецептата този път ще ви отведа на едно пътешествие в миналото, вероятно в детството ви, на гости при любимата баба или дори в детската градина.

Миналото не винаги е остаряло и овехтяло, а що се отнася до храненето - всяко ново е добре познато и позабравено старо, това ще направя  днес и аз. Нов прочит на любим вкус от детството. С помощта на любимите продукти на Slim Pasta ще направим любимото си ястие и много здравословно. Избрала съм да ви представя здравословни „Макарони на фурна“ с Penne на Slim Pasta. Освен вкусно, здравословно и подслаждащо, ще са нужни и едва няколко компонента за приготвянето ѝ. Какво ни е нужно за рецептата и как точно ще бъде приготвена прочетете сега.

„Макарони на фурна“

…здравословен вкус от детството..

 

 

Нужни продукти:

  • 1бр Slim Pasta Penne;
  • 50гр. извара;
  • 60мл. Бадемово мляко;
  • 1 яйце;
  • Мед;
  • По желание ванилова есенция или друга по желание.

Начин на приготвяне:

Отворете опаковката Penne на Slim Pasta, изсипете съдържанието в гевгир и обилно измийте с вода 2-3 пъти.  На загрят котлон оставете да се приготвят за 2 минути, след което ги преместете от котлона. В купичка разбийте яйцето и към него прибавете изварата и бадемовото мляко, разбийте добре с вилица. В огнеупорен стъклен съд поставете Slim Pasta Penne, което играе ролята на макарони в рецептата и залейте със сместа. Сложете да се пече на 250 градуса до готовност на сместа. След като са готови „макароните на фурна“  ги нарязваме на желана от нас форма, поставяме го в подходящ съд за поднасяне и заливаме с мед на вкус.

По желание може да добавите плод, ванилия или други допълнения, които да обогатят вкуса. Гмурнете се в миналото и си спомнете за детството! Добър апетит и доскоро!

ПП. Оставете коментар за какво се сещате, когато чуете „макарони на фурна“. Може да е асоциация за вкус, спомен, забавна ситуация или просто да споделите дали обичате да ги похапвате!

Поздрави от мен Ина!

 XOXO

Можете да вземете с отстъпка страхотните продукти на Slim Pasta от www.grifa.bg

 

 

Автор: Ирина Цветкова

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ