Пиле „Песто“ ала Ина

ПРОДУКТИ

Лято е и е време за леки, здравословни и ароматни рецепти. А защо да не са с вкус на Италия и аромат на подправки!

Сега е времето на най-вкусните доматки. Mоцарелата е леко и сочно допълнение към тях, а пестото от пресен босилек ни оставя без думи. За по-голяма свежест и уникално допълнение към вкуса съм избрала да положа цялата тази вкусотия върху канапе от резени червен лук! Ако това ви стига, за да пожелаете да опитате това ястие, прочетете рецептата до края, ето тук:

2 бр. /1 бр. пеперуда/ пилешко филе;
1 оп. нискомаслена моцарела;
1 бр. голям домат;
1-2 бр. червен лук;
2-3 ч.л. песто;
хималайска сол;
черен пипер.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В тавичка, или в случая съм избрала йенска тенджера /стъклен съд за печене в продълговата форма/, обелваме и нарязваме лука на кръгчета. Поставяме го на дъното на стъкления съд без мазнина и посоляваме леко.
Нарязваме пилешкото месо на филета, овкусяваме ги със солта и пипера и ги поставяме върху канапето от лук.
Намазваме обилно филенцата с песто. Нарязваме тънки резени домат и покриваме пилешките филенца с тях.
Печем на умерена температура с вентилатор за 15-20 минути.
Вадим филетата и ги покриваме с моцералеата, която предварително сме отцедили и нарязали на тънки слайсове. Покриваме пилешките филета и връщаме отново във фурната!
Печем до готовност на месото и вадим от фурната.
Като гарнитура, сваряваме малко пълнозърнести макарони, овкусяваме ги с песто и подправки, изцеждаме парче лимон и ги разбъркваме добре. Поднасяме в красива чиния и похапваме докато са още топлички и ароматни.
Вкуса на Италия изпълва сетивата и аромата оставя траен спомен в нас!

Прекрасна и вкусна седмица, Ви желая! НЕ забравяйте, че вкусно и здравословно не е мисия невъзможна!

Х.О.Х.О. и до скоро!

 

Автор Ирина Цветкова