Healthy Ябълков сладкиш

ПРОДУКТИ

1 бр. ябълка голяма;

1 щ. канела;

1 купичка овесени ядки /около 150 гр.;

50 гр. сушени смокини /4-5 бр;

30 гр. сурови лешници;

1 с.л. мед (по желание допълнително подсладител- стевиа);

200 мл.  нискомаслено прясно мляко /ядково;

1 бр. яйце;

1 щ. Сода за хляб;

1 щ. Сол;

1 с.л. кокосова мазнина;

1 с.л. ленено семе.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В дълбока купа изсипваме овесените ядки, към тях добавяме содата, солта и канелата - разбъркваме с лъжица. Пюрираме ½ ябълка и я добавяме заедно с яйцето към сместа и разбъркваме добре. В блендер/ чопър поставяме ядките и  сушените смокини, блиндираме ги и заедно с ½ ябълка наситно и ги поставяме в купата. Разбъркваме добре до хомогенизиране на сместа, прибавяме разтопено кокосово масло - 1 с.л. и ванилия, разбъркваме отново.

Намазваме с малко кокосово масло съда в който ще печем и изсипваме сместа разпределяме равномерно с лъжица и поръсваме с ябълка на дребно и от сместа с лешници и смокини. Печем на 200 С за 40 мин.

Гарнираме с резени ябълка и лешници.

 

Автор: Ирина Цветкова